3 راهکار روانشناختی مقابله با کرونا
یکی از اصلی ترین عوامل تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن، “اضطراب” است. کنترل اضطراب یکی از 3 راهکار روانشناختی مقابله با کرونا می باشد.
با افزایش سطح اضطراب، در بدن هورمونی به نام کورتیزول ترشح می شود که می تواند اضطراب را بیشتر کند. وقتی فرد دچار اضطراب بالا میشود علائمی از قبیل: تپش قلب بالا، عرق کردن، مشکلات تنفسی، مسائل گوارشی، سرگیجه و اختلال در عملکرد مری و بلع را تجربه می کند که اتفاقاً این علائم بسیار شبیه علائم بیماری کرونا می باشند و ممکن است است فرد تصور کند که دچار کرونا شده است.
ریشه هیجان ها و احساس های ما در واقع باورها و افکاری هستند که به وسیله اطلاعاتی که مدام می بینیم، می شنویم و در طول شبانه روز تجربه می کنیم وارد ذهن ما می شوند.
در شرایطی نظیر بحران کرونا، روزانه از منابع رسمی و غیررسمی خبرهای گوناگونی که صحت ومنبع آن ها اصلاً مشخص نیست و افرادی برای ماجراجویی و یا هر قصد دیگری این اخبار، تصاویر و اطلاعات را در شبکه های اجتماعی و جاهای مختلف منتشر می کنند. و ما ممکن است به خاطر نیاز به دریافت اطلاعیه ها و هشدارها، این مطالب درست و نادرست را به تعداد زیاد در طول شبانه روز دریافت کنیم که خود عاملی برای افزایش سطح اضطراب ما خواهد شد. و به دنبال آن سیستم ایمنی بدن ما که وظیفه اصلی آن مقابله با چنین ویروسهایی ست ضعیف می شود و این مسئله خطر بیماری را افزایش می دهد.
3 راهکار برای کاهش سطح اضطراب کرونا
1- هر چیز ناشناخته ای ترسناک است، آگاهی خود را بالا ببریم.
یکی از 3 راهکار روانشناختی مقابله با کرونا این است که ما می توانیم اطلاعات علمی و پزشکی را از متخصص های مرتبط با این رشته، چه داخلی و چه خارجی و همچنین مراکز بهداشتی و درمانی معتبر مانند سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت دریافت کنیم، تا به صورت افراطی از این موجود ناشناخته نترسیم.
مثلاً فردی با بنده صحبت می کرد و فکر می کرد که اگر دچار بیماری کرونا شود ظرف مدت کوتاهی بی برو برگرد میمیرد. در صورتی که پس از صحبت با چندین پزشک متخصص این حوزه دریافتم که این بیماری به لحاظ احتمال کشندگی به مراتب از آنفولانزا که بیماری معمول سال های گذشته جامعه ما بوده و هیچ هراسی در دل افراد ایجاد نکرده بود خطر مرگش کمتر است.
البته اصلا نباید خطرات ویروس و بیماری کرونا رو دست کم گرفت.
چندتن از متخصصینی که من ازاطلاعات علمی و پزشکیشون در خصوص این بیماری استفاده کرده ام را به شما معرفی می کنم.
خانم دکتر مینو محرز ” متخصص بیماری های عفونی و رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران”
آقای دکتر نبوی ” استاد بیماریهای عفونی دانشگاه شهید بهشتی تهران”
آقای دکتر میرزائی فوق تخصص بیماری های عفونی
2- برای جلوگیری از ابتلا به بیماری هر کاری میتوانیم انجام دهیم.
دومین راهکار از 3 راهکار روانشناختی مقابله با کرونا این است که طبق توصیه پزشکان، بارعایت نکات بهداشتی می توان احتمال بروز این بیماری را بسیار کاهش داد. پس وقتی همه این نکات را رعایت میکنیم، و عادت های اشتباه گذشته خود را از قبیل روبوسی کردن، دست زدن به دهان و چشمان و استفاده نکردن از از وسایل ضد عفونی کننده کنار بگذاریم، میتوانیم امیدوار باشیم که خطری ما را تهدید نمی کند و اضطراب ما کمتر خواهد شد.
همچنین می توانیم برای کاهش استرس و اضطراب خود و بالا بردن ایمنی بدن به خواب و استراحت بیشتری بپردازیم، از بیدار ماندن های طولانی پرهیز کنیم، در منزل ورزش کنیم و از خوراکی ها و موادی که برای ایمنی بدن ما مفید است بیشتر استفاده کنیم.
3- روحیه خود را شاد و امیدوار نگه داریم.
آخرین راهکار از 3 راهکار روانشناختی مقابله با کرونا این است که برخی از تحقیقات نشان می دهد که شادی، امیدواری، حمایت، محبت به دیگران، توکل به خداوند و دوری از کینه، کدورت و تنش، عملکرد جسم و روح انسان را بهبود بخشیده و ما را در برابر مسائل و مشکلات جسمی و روحی مقاوم تر می کند.
پس لطفاً برای دوستان و عزیزانتان پیامهای مثبت، شادی بخش، محبت آمیز و امیدوار کننده ارسال کنید ودرصورت امکان به کارهای روتین و روزمره خود بپردازید تا این پیام به ناخودآگاه تان ارسال شود که “من قوی و سالم هستم و هیچ چیز بالاتر از از قدرت اراده و میل به سلامتی و موفقیت من نیست”
در انتها برای همه شما سلامتی، شادکامی و موفقیت روزافزون آرزومندم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.